ČARODĚJNICKÉ DOVÁDĚNÍ A DALŠÍ AKCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

26.05.2014 21:17

 

          Na čarodějnické rejdění se všichni těšíme a vždy se na něj důkladně připravíme. A přijít v loňském obleku? Kdepak. Téměř každý si vymyslí něco originálního. Úderem 13. hodiny vyráží na školní zahradu tlupa čarodějnic. Několika dětem se až zatajil dech. Možná měly strach, zda zvládnou takové množství úkolů, které na ně čekaly. Samozřejmě to byl let na koštěti a jízda v kolečku překážkovou dráhou. Překvapením bylo míchání kouzelných lektvarů. Kdo vypil namíchaný lektvar, proměnil se v krocana, netopýra, nebo starou babku. Také k prolézání strašidelným pytlem potřebovaly děti valnou dávku odvahy. Po splnění všech úkolů si děti vyrobily vlastní průkazku se svým novým čarodějnickým jménem. Sladké odměny byly v podobě cukrových hadů, pavouků a strašidel. Pěkné odpoledne rychle uběhlo, ale zážitky zůstanou dětem mnohem déle.

         Nezůstáváme jen u zábavných aktivit, ale snažíme se nabídnout také soutěže, které naučí děti různým dovednostem a znalostem. Uspořádali jsme okrskové kolo ve hře Ubongo. Soutěž proběhla ve třech kategoriích a téměř všechny medailová místa obsadili žáci naší školy. Byli jsme potěšeni, že si s námi přišli zasoutěžit i děti z dalších novoměstských škol.

         V květnu nás čeká atletický čtyřboj školních družin, ze kterého pravidelně odcházíme se ziskem mnoha medailí. Věříme, že i letos budeme úspěšní. Nejlepší atleti nás budou v červnu reprezentovat v Náchodě na okresním kole.

         V červnu oslavíme společně Den dětí mnoha zábavnými sportovními soutěžemi. Jsme rádi, že pomohou starší žáci, kteří již do družiny nechodí, ale rádi se za námi vracejí.

          A na závěr školního družinového roku pojedeme na výlet! Navštívíme krásy Broumovska, všichni už se moc těšíme!

Daniela Lipenská a Soňa Novotná

—————

Zpět