Výlet do ZOO je už za námi - a moc se nám líbil!

07.12.2013 19:17

Probouzíme se do zamračeného rána plni očekávání a těšení, co nám dnešní den přinese. Je totiž      5. prosince, dětmi z družiny dlouho očekávaný den. Dnes se jede do ZOO Dvůr Králové nad Labem.

A jak to všechno probíhalo a dopadlo? Nastoupili jsme do dvou krásných autobusů. Celkem jelo 80 dětí od prvních do pátých tříd. Děti si přály, abychom už byli v ZOO a paní učitelky a vychovatelky si zase přály, aby všechny svěřené děti v pořádku dovezly zpět.

 Hurá, poslední úspěšně prolezl turniketovým vstupem v ZOO (dalo nám to trochu zabrat) a byli jsme v areálu. Nejprve jsme zdobili stromečky ozdobami, které jsme vyráběli v družině. Moc se nám to povedlo, soutěžíme také o nejkrásněji ozdobený stromeček.  

Potom jsme se rozdělili do pěti skupin a vyrazili do labyrintu stezek a pavilonů, kde na nás čekala zvířata.  Ve vodním světě zdravíme Nema a Doris, obdivujeme čtyřmetrové krokodýly a přerostlé ryby.

V pavilonu primátů jsme si užili spoustu legrace. Malá opička si s námi přes sklo hraje a dělá doslova opičí kusy. Dokonce jsme přistihli velkého gorilího samce, jak snídá ospalky, maz z uší i holuby. Konečně si všechny děti uvědomily, že to nevypadá moc dobře a že už ten svůj zlozvyk dělat nebudou.

SLONI. Ti se nám ukázali v plné parádě. Nejprve se najedli. Měli prostřeno asi v pětimetrové výšce, kde byly zavěšeny žoky sena. No opravdu neobvyklé stolování…. A pak si šli poměřit síly ven, kde se spolu přetahovali. Za ohromného povzbuzování dětí probíhal souboj. Nakonec si podali choboty a dali si míra. Všichni jsme si oddychliJ.

V pavilonu u hrošíků bylo teplo a smrádek. Hrošíci se nám moc nepředvedli, byli už po obědě a tak měli půlnoc.

I my jsme se všichni vystřídali na obědě. Hovězí polévka a kuřecí řízek s kaší v nás zmizel, než bys řekl švec.  Posíleni jsme opět vyrazili mezi zvířátka.

Dorazili jsme k obrovskému dřevěnému hradu, kde bylo spoustu prolézaček. Tak jsme všichni (i paní vychovatelky) dováděli a užívali si výletu.

Při odchodu jsme narazili i na Mikuláše s tygrem a lvem.  Zazpívali jsme jim naši oblíbenou čertovskou písničku a byli jsme odměněni sladkostí. Dokonce jsme byli ve zprávách v televizi na NOVĚ J.

Plni zážitků jsme všichni dorazili zpět do Nového Města. Výlet se nám vydařil a máme na co vzpomínat. Fotografie můžete nalézt na tomto odkazu: fotostopa.rajce.idnes.cz/ZOO_Dvur_Kralove_nad_Labem_-_vylet_SD_-_5.12.2013/

                   Mgr. Pavla Novotná

—————

Zpět