ZIMNÍ AKCE ŠKOLNÍ DRUŽINY

07.02.2015 12:01

VÝLET DO ZOO

           

            Konečně jsme se dočkali. Je tu měsíc prosinec a s ním očekávaný výlet naší ŠD do ZOO ve Dvoře Králové. Letos jsme jeli o pár dnů déle než vloni. Nikoliv 5.prosince. ale až 9.prosince 2014. Neměli jsme tedy šanci potkat se s Mikuláše, ale nám to nevadilo. Jeli jsme přeci za zvířátky a hlavně ozdobit hned tři vánoční stromky. Na zdobení se děti připravily jak doma, tak i ve ŠD. Výsledkem byly krabice plné ozdob, hlavně ze sušeného ovoce, šípků, pomerančové kůry a ze slámy.

            Pro velký zájem dětí jsme museli objednat opět dva autobusy. U vchodu do ZOO nás přivítala pracovnice zahrady, vyprávěla o zvířatech, upozornila nás na nové přírůstky a ukázala, které stromky máme zkrášlit. Protože jsme u zdobení stromků pořádně vymrzli, rádi jsme se přesunuli do uzavřených pavilonů, kde nás čekalo teplo jako v tropech. Ve vodním světě opět obdivujeme přerostlé ryby a čtyřmetrové krokodýly. Největší legraci jsme zažili v pavilonu primátů. Malé opičky si s námi přes sklo hrály a laškovaly. Také sloni se nám ukázali v plné kráse a mohutnosti.

            Protože jsme tentokrát měli oběd ve škole, v místní restauraci jsme se občerstvili jen teplým čajem s tatrankou. Zbyla ještě prohlídka lvů a tygrů. Pak už hurá do autobusů a domů za rodiči. Vždyť jsme měli tolik zážitků a dojmů, které jsme chtěli rodičům vyprávět!

 

DIVADELNÍ VYSTOUPENÍ

 

            Na vánoční vystoupení pro rodiče si děti ze ŠD připravily pásmo básniček a dramatizaci dvou pohádek. Celá příprava na vánoční vystoupení začala už v říjnu. Malování kulis, příprava kostýmů, sestavení scénáře pohádek, vyhledání básniček, jsou časově náročné. Pak se přihlásily děti, zapálené pro nacvičování pohádek. Začala práce ve formě zkoušek znovu a znovu.

 Před rodiči se nám to moc povedlo! Asi proto, si nás objednali z Městského klubu, abychom ještě měli vystoupení pro veřejnost. V úterý 20.ledna 2015 jsme skoro 30dětí přivedly do kina. Tam jsme před diváky zahráli známou pohádku Čert a Káča a rozvernou pohádku Jak stařeček měnil až vyměnil. Odměnou byl dětem potlesk a sladkosti. Většina dětí v kině ještě zůstala se svými rodiči na promítání krátkých filmových pohádek.

 

                   Daniela Lipenská

—————

Zpět