"Orientační závod - O pohár ředitela školy - pořádá školní klub

28.06.2015 19:55

Dne 26.6.2015 proběhl již 14.ročník orientačního závodu "O pohár ředitele školy". Účastnili se všichni žáci 5.-9. ročníků, kdo nemohl ze zdravotních důvodů běžet, ten pomáhal učitelům na různých kontrolách. Celkem se do závodu zapojilo 42 tříčlenných hlídek, někde i čtyřčlenných, ale to pak na stanovišti vždy jeden nezávodil. Tento závod je jedinečný velkým rozsahem úkolů na stanovištích, i tím, že se koná na velmi málo školách.Technicky nejnáročnější disciplína byla hod míčkem na cíl a šplh na laně. S buzolou, turistickými značkami a zdravovědou si většina žáků docela dobře poradila. Závěrečná disciplína byla stavba stanu, ta byla pro některé velká bitva, ale někteří ji zvládli obdivuhodně - když uvážíme, že to byl starý typ "A"...Vítězná trojice z 9.A Hradecký Marek, Příkopa Martin a Zítko Daniel nasbírala pouhých 13 trestných minut ze 120 možných, na druhém místě
se umístila trojice z 8.A - Barůvka Adam, Král Matěj a Vítek Patrik, která měla celkově nejrychlejší čas, ale o 5 trestných minut více a na 3. místě skončila trojice z 9.A - Mach Lukáš, Červinková Šárka a Bartošová Tereza.
Děkuji všem účastníkům za kázeň a ohleduplnost k ostatním a zároveň všem pedagogům za trpělivost při "velkém hemžení" dětí na trase.
Soňa NovotnáPořadí orienták 2015.pdf (140932)

—————

Zpět